Kii blogg

MER OM Kii

Klädbutiken Kii grundades den 25 augusti 2000 av Filippa Rådin och Frida Stighäll. Målet var att erbjuda ett handplockat utbud av väl valda varumärken i en bred prisbild. Ytterligare en central målsättning var att skapa ett forum för lokala designförmågor att synas och verka i. Under åren har samarbetet med såväl internationella leverantörer som lokala designförmågor fördjupats och utvecklats vilket starkt bidragit till att skapa det unika utbud och den fantastiska karaktär som butiken har.

Kii strävar framförallt efter att ge inspiration till sina kunder. Detta sker bland annat i form av exempelvis modevisningar, vernissage och kundkvällar. I och med lanseringen av vår webshop strävar vi efter att utveckla nya vägar att inspirera på, samt att även i detta forum erbjuda så god service som möjligt. Namnet Kii kommer från japanskans; urkraft och energi, samt klä sig.

Kii är mycket stolta över att ha fått ta emot priset som Årets Modebutik i Sverige 2003. Vi har även fått det prestigefyllda priset som Årets Marknadsförare i Umeå 2004. 2008 blev vi återigen hedrade med pris som ”Årets butik i Sverige”. Andra gången gillt, denna gång av tidningen Market och i konkurrens med hela handelsbranschen. Juryns motivering löd: ”En modebutik som fyller ett tomrum på den lokala marknaden. Med en egen satsning på såväl internationella varumärken som lokala designers, ett personligt bemötande och en marknadsföring med kundutskick, temakvällar, pr, genomslag i bloggvärlden och en webbutik har Kii nått en kundkrets långt utanför hemkommunen. ”

Besök gärna vår webbshop där du alltid hittar de senaste nyheterna från butiken. Passa även på att besöka vår Facebook-sida där du hittar fler bilder från butiken, våra evenemang, med mera.