Kii blogg

Postat av cornelia

Wonki Ware

2016-10-12 08.51.19

Har ni sett våra nya fantastiska tillskott på serveringsavdelningen? Wonki Ware, handgjort keramik från Sydafrika. Det grundar sig i att en kvinna från en liten by i Sydafrika hade ett brinnande intresse för keramik, som började tillverkade tallrikar och skålar för ungefär tio år sedan. När mer och mer människor fick upp ögonen för hennes verk insåg hon att detta kunde sätta mer människor i byn sysselsatt. Idag är det uppemot 70 personer från byn med orättvisa bakgrunder som skapar Wonki Ware’s produkter för att få en andra chans i livet.

Så dessa fantastiska hantverk gör även bra för hjärtat då vi vet att tillverkningen sker på rättvisa metoder som ger fattiga människor i lilla byn en chans till försörjning.

Alla deras produkter kan diskas i maskin.


+ 8 = 15