Kii blogg

Postat av cornelia

MARIMEKKO

2016-10-07 10.12.36

Ett nytt märke som vi har tagit in i höst är det finska och gedigna märket Marimekko. Ett varumärke som många av er säkerligen känner igen- tack vare deras historia och härliga prints. Designhuset startade redan 1951 och är starkt kopplat till alla starka kvinnor, såsom grundaren Armi själv.

Något som vi glatt överraskades med är att deras tyger trycks i deras EGNA fabrik i Helsingfors, såsom de alltid gjorts. Deras arkiv på över 3500 olika prints är också att förundras över, där de nu återanvänder samt kommer med nya mönster hela tiden.

” Marimekko handlar inte om trendigt mode. Vi gör tidlösa och långvariga produkter
-som av händelse oftast är väldigt rätt i tid.”

 

- ”Titta noga, den här kvinnan tror på sig själv, vågar vara sig själv och har mod att tänka på sitt egna personliga sätt. Den här kvinnan är oss- samt våra kunder.”

Dela med dig på

Taggat med

TILLBAKA


3 × 7 =